Wie ben ik?

Even voorstellen….

Mijn naam is Aukje Steen en sinds 2006 woon ik in het Friese dorpje Rottevalle, vlakbij Drachten.

Vanaf mijn jeugdjaren hebben pony’s en paarden een grote aantrekkingskracht op mij gehad, en ik heb dan ook al veel gedaan en beleefd! met ze;

Het rijden onder het zadel, mennen met de kar, horsemenship toepassen m.b.v. de theorie van Monty Roberts en Parelli, Klassieke Dressuur, het fokken van Friezen, beoordelingscursus 1 en 2 Fries Paard gevolgd, mij verdiept in natuurlijk hoefbekappen, huisvesting en weidemanagement.

Met het houden van en bezig zijn met paarden, loop je soms tegen problemen aan, ontmoet je nieuwe mensen met een interessante visie op “paardenproblemen” en blijkt jouw “paardenprobleem” ineens toch niet zo’n groot probleem, maar een nieuwe leuke uitdaging.

Mijn uitdaging was in eerste instantie, hoe houd ik het omgaan met en het trainen van mijn paard voor mij en voor het paard leuk….Voor mij( en dat is natuurlijk erg persoonlijk!) is Horsemenship en de Klassieke dressuur daar het perfecte antwoord op.

De tweede uitdaging hoe houd ik mijn paard gezond en vitaal, bleek een grotere uitdaging te zijn, na de nodige missers in het weidemanagement en het gebruik van diverse krachtvoeders, supplementen, verkeerde stalling e.d.

Nu, na een lange zoektocht, heb ik ondertussen het gevoel dat ik op de goede weg ben, want mede dankzij de paarden…..

…. ben ik distributeur van Hayster Healthy Herbs geworden

…. heb ik mijn 4- jarige kruidenopleiding inmiddels met succes afgerond, voor zowel Humaan als Veterinair

Zie mijn website  www.aurianekruidenvakvrouw.nl

…. heeft biologisch voor mij een grote meerwaarde gekregen

en daar hebben wij als gezin, onze paarden en overige dieren veel profijt van!